Povpraševanje Prijave

Kontakt

TIB Storitve d.o.o.
Šercerjeva 17, 6250 Ilirska Bistrica

Matična številka 1576143
ID štev. za DDV SI89511069

Novice

Obvestilo o podaljšanju veljavnosti ADR certifikatov

28.01.2021

Spoštovani,

Obveščamo vas o podaljšanju ukrepov začasne prepovedi izvajanja usposabljanj na področju voznikov in o sprejetju sporazumov o podaljšanju veljavnosti ADR certifikatov in kartic kvalifikacij.

VELJAVNOST ADR CERTIFIKATOV ZA VOZNIKE, KI PREVAŽAJO NEVARNO BLAGO

V sprejemanju je novi sporazum vezan na podaljšanje veljavnost ADR certifikatov, ki pa je kot vedno v fazi podpisovanja držav podpisnic ADR-ja, vendar bo, glede na dogodke, gotovo tako kot predhodna dva, sprejet s strani vseh držav podpisnic.

Vezano na začasne prepovedi za organizacijo usposabljanj, ki jih prinaša virus Covid-19, je bil na nivoju organizacije ‘’ UNECE’’ sprejet novi večstranski sporazum ‘’M333’’.

‘’M333’’ določa, da se veljavnost ADR certifikatov za voznike, katerim veljavnost poteče ali jim je potekla med 01. marcem 2020 in 01. septembrom 2021, se zaradi prepovedi ponujanja storitve usposabljanja, le ta podaljša do 30. septembra 2021.

Vozniki, ki bodo želeli obnoviti ADR certifikat s podaljšanjem dejanske veljavnosti za 5 let, se bodo morali udeležiti obnovitvenega usposabljanja najkasneje  do 01. oktobra 2021.

 

VELJAVNOST VOZNIŠKIH KVALIFIKACIJ

Za izkaznice o vozniških kvalifikacijah velja, da se do 31. decembra 2021 podaljšuje veljavnost le tistih izkaznic o vozniških kvalifikacijah, ki so oziroma bodo potekla v obdobju od 16. novembra 2020 do vključno 31. marca 2021 in katerih imetniki, zaradi začasne prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji, niso mogli oziroma ne bodo mogli opraviti zakonsko predpisanih obveznosti za podaljšanje veljavnosti izkaznic o vozniških kvalifikacijah (redno usposabljanja za podaljšanje veljavnosti temeljnih kvalifikacij).

Izvedba usposabljanj je odvisna od epidiološke slike v državi, ko bodo omejitve odpravljene in ko bomo ocenili, da je izvedba usposabljanja dovolj varna za vas, vas o tem pravočasno obvestimo.

 

Do takrat pazite nase in ostanite zdravi,

Image title

 

Vse objave